Ziekenhuis Etterbeek-Elsene ontvangt eerste Moderna-vaccin

© Zoë Magniette

Komende maandag wordt het zorgpersoneel in vier ziekenhuizen in ons land gevaccineerd met het coronavaccin van Moderna. Het gaat om één ziekenhuis per landsdeel. In de hoofdstad gaat het om het ziekenhuis van Etterbeek-Elsene

Het vaccin tegen COVID-19 van de Amerikaanse fabrikant Moderna kreeg vorige week de voorwaardelijke toelating voor de Europese markt, nadat eerder al het vaccin van Pfizer en BioNTech groen licht kreeg. Eergisteren/maandag zijn 8.000 dosissen geleverd aan ons land, waardoor de vaccinatie met Moderna vanaf volgende week kan starten.

Dat zal gebeuren in vier ziekenhuizen, bevestigt het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A). Het gaat om één ziekenhuis in Vlaanderen, één in Wallonië, één in de Duitstalige gemeenschap en één in Brussel.

In de hoofdstad gaat het om het ziekenhuis van Etterbeek-Elsene, bevestigt het ziekenhuisnetwerk Iris Zuid in het medische tijdschrift De Specialist. Het ziekenhuis beschikt in eerste instantie over 800 dosissen, die naar het personeel zullen gaan die het nauwst in contact staat met mogelijke coronapatiënten.

Het zorgpersoneel in de ziekenhuizen komt in de vaccinatiestrategie als tweede grote groep aan bod, na de bewoners en personeelsleden in woonzorgcentra. Het coronavaccin is ook voor zorgpersoneel vrijwillig.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?