Ziekenhuispersoneel Saint-Luc krijgt thuishulp

© Photonews
| Het universitair ziekenhuis Saint-Luc in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Het personeel van het universitair ziekenhuis Saint-Luc in Sint-Lambrechts-Woluwe krijgt tijdens de coronacrisis hulp met huishoudelijke taken. Wie dat wenst, kan op het online platform voor deeleconomie terecht om kinderopvang, de schoonmaak, het bereiden van avondmaaltijden en het geven van les uit te besteden. Zo kan het personeel zelf rust nemen.

Het ziekenhuispersoneel draait overuren om de coronacrisis zo goed mogelijk te bezweren. Dat eist zijn tol op het privéleven. UZ Saint-Luc maakte daarom 300.000 euro vrij om huishoudelijke taken van de werknemers te laten overnemen door professionele dienstverleners. Op die manier kan het personeel na de uren ook effectief tot rust komen tussen de shiften.

Daarvoor schakelt Saint-Luc de organisatie ListMinut in. Drie maanden lang staat het online platform ter beschikking van het ziekenhuispersoneel om ze te ondersteunen in hun dagdagelijkse taken, zoals bijles voor de kinderen, maaltijden voorzien of de schoonmaak. De ListMinut-dienstverleners zullen voorrang geven aan aanvragen van werknemers van Saint-Luc.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?