Zinneke Parade 2018

| Zinneke Parade 2018

Zinneke Parade gaat niet door: ‘Maar we stoppen niet’

HD
© BRUZZ
23/03/2020

De Zinneke Parade stond gepland in mei, maar zal door de coronacrisis niet doorgaan. Pijnlijk, want we zouden dit jaar ’20 jaar Zinneke’ vieren. “We laten onze twintigste verjaardag niet zomaar voorbijgaan."

Twijfels over de Zinneke parade deden al de ronde, maar nu is het doek over de editie van 2020 definitief gevallen: de parade gaat niet door; of toch niet in haar huidige vorm: “We nemen nu een maand de tijd om samen met heel het netwerk uit te zoeken hoe en wanneer we ermee naar buiten komen,” staat te lezen in een persbericht.

Meer dan 170 organisaties, 150 kunstenaars en 1.500 deelnemers zijn al enkele maanden hard aan het werk om iets mooi rond het thema ‘Wolven!’ te maken. “De projecten in Brussel maar ook in andere steden in België, Europa en zelfs de Democratische Republiek Congo werden niet zonder hartzeer stilgelegd.”

De organisatoren en Zinnodes laten dus nog niet volledig los, maar ze wijzen ook op de pijnpunten die het virus blootlegt. "De Covid-19-crisis toont pijnlijk hoe ongelijk de dagelijkse realiteit kan zijn voor verschillende groepen mensen, ook al leven we op dezelfde paar vierkante kilometers. Dat baart ons zorgen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Zinneke Parade , coronamaatregelen , coronavirus

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni