Les Nuits Botanique verplaatst naar oktober

Archiefbeeld

Het festival Les Nuits van de Botanique wordt verschoven van mei naar oktober 2020. Noodzakelijk volgens de organisatoren, maar ook een terugkeer naar de roots.

“Het zijn onzekere tijden. We zijn allen bezorgd om onze medemens. Wat ons nu dan ook bezighoudt: hoe moeten we als concertzaal omgaan met deze verregaande verstoring van ons dagelijks leven?” schrijven de organisatoren in een persbericht.

De nieuwe datum, van de eerste tot de elfde oktober, is in ieder geval niet toevallig gekozen: “Les Nuits Botanique verhuizen dus naar het einde van de zomer ... daar waar het in de vorige eeuw allemaal begon!”

Het is nog niet volledig duidelijk of alle artiesten die in mei zouden optreden ook op de editie in oktober aanwezig kunnen zijn. Maar de organisatoren zetten alles op alles om hen of een plek te geven in de oktobereditie, of een podium te geven tijdens het normale concertseizoen.

Alle verplaatsingen en annulaties kondigt de Botanique aan op de website. Tot nader order, met uitzondering van Les Nuits, wordt de normale programmering vanaf 5 april terug opgenomen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?