Zo zal het Eendjespark in Sint-Gillis er binnenkort uitzien

Het beschermde Pierre Pauluspark in Sint-Gillis, beter bekend als het ‘eendjespark’, krijgt een volledige make-over. Het Gewest heeft daarvoor de nodige vergunningen afgeleverd. De vernieuwing van het park maakt deel uit van het wijkcontract ‘Voorplein-Monrichart’.

Voor veel Brusselaars is het Pierre Pauluspark een verborgen parel. Verscholen achter de Parvis van Sint-Gillis, trekt het park meer eenden dan wandelaars aan, vandaar de bijnaam ‘eendjespark’. Het Brussels Gewest heeft nu de stedenbouwkundige vergunning afgeleverd om het park onder handen te nemen.

“De heraanleg van het 'eendjespark' en de renovatie van de boulodrome worden nu heel concreet”, zegt bevoegd schepen Willem Stevens (One.Brussels/S.PA). “We kregen een stedenbouwkundige vergunning en de aanbesteding voor de werken is gelanceerd. Het park wordt nog aantrekkelijker en de vernieuwde boulodrome waar Brusselaars kunnen komen pentanquen, wordt ongetwijfeld een nieuwe trekpleister in St-Gillis.”

Willem Stevens; plaats 9 op de Lijst van de Burgemeester Charles Picqué in Sint-Gillis

De stad als woonkamer

Het volledige Pierre Pauluspark wordt vernieuwd. De bestaande paden in het park worden gerenoveerd en nieuwe paden moeten de bovenkant van het park beter met de onderkant verbinden. Daarnaast komt er een nieuwe houten speeltuin en zal er veel aandacht besteed worden aan het bodem- en waterbeheer.

“Tijdens deze coronacrisis hebben we gemerkt hoe belangrijk publieke ruimten wel niet zijn”, zegt staatssecretaris voor Urbanisme Pascal Smet. "Want onze publieke ruimte heeft niet langer louter een functioneel doel, bijvoorbeeld om ons te verplaatsen, maar het wordt de living van ons allemaal. We kunnen er ontspannen, spelen, elkaar ontmoeten, genieten. Daarom is het belangrijk dat we deze ruimtes zo goed en mooi mogelijk inrichten, dat doen we in onze eigen woning ook. En de stad moet de thuis worden van iedereen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?