Brusselse regering pompt 14 miljoen in wijkcontract Sint-Gillis

© Peter Dhondt-BRUZZ
| Fietsenstalling met beugels in Sint-Gillis.

De Brusselse regering geeft groen licht voor het wijkcontract in de Zuidwijk van Sint-Gillis. Hiermee wil de regering in samenwerking met Sint-Gillis en haar bewoners de zone vergroenen.

Een opsteker voor de gemeente Sint-Gillis: het Brusselse gewest pompt 14 miljoen euro in de Zuidwijk. De investeringen zullen ervoor zorgen dat de wijk een leefbaardere stationsbuurt krijgt met kwalitatieve, betaalbare woningen en een vergroening van de buurt. De Zuidwijk is een stuk van Sint-Gillis dat nooit eerder een wijkcontract kreeg, in tegenstelling tot alle andere buurten daarrond.

Schepen Willem Stevens (SP.A, bevoegd voor wijkcontracten) is opgetogen: “We gaan te werk met tal van kleine ingrepen: in straten waar geen bomen groeien zullen we er planten. Waar mogelijk maken we straten autoluw. Ook de huisgevels gaan we vergroenen, iets wat hier eerder al tot groot succes leidde."

"De Zuidwijk wordt binnenkort een stuk leefbaarder"
"De Zuidwijk wordt binnenkort een stuk leefbaarder."

Maar het gaat niet alleen om een vergroening van de buurt. “Ook huisvesting is extreem belangrijk,” klinkt het verder bij de schepen, “en we gaan ervoor zorgen dat nieuwe handelszaken aan het station naar buiten worden georiënteerd, wat de leefbaarheid daar aanzienlijk zal verhogen.”

Bovenop de investeringen van het gewest zal de gemeente Sint-Gillis ook een percentage betalen, naar schatting zo’n 1 miljoen euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?