Zondag priesterwijding van Alexandre Wallemacq in Sint-Goedelekathedraal

© Jean-Paul Remy
| De Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal.

Zondag vindt in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal van Brussel de priesterwijding plaats van Alexander Wallemacq. De wijdingsplechtigheid wordt namens kardinaal-aartsbisschop van het aartsbisdom Mechelen-Brussel Jozef De Kesel geleid door hulpbisschop Jean-Luc Hudsyn.

De 33-jarige Wallemacq is geboren in Brussel en opgegroeid in Waals-Brabant. Tijdens zijn studies Sport in Louvain-La-Neuve "voelde hij Gods appèl en besloot hij zich te engageren voor het priesterschap", meldt de Bisschoppenconferentie woensdag. Op 26-jarige leeftijd klopte hij aan bij het diocesane seminarie, om er in september 2013 de priesterstudies aan te vatten. Aan het Notre-Dameseminarie in Namen volgde hij dan gedurende zeven jaar een humane, spirituele, intellectuele en pastorale vorming.

Alexandre volgde stages in zijn thuisparochie Sint-Jan de Doper in Waver, Heilig Kruis in Elsene, Mechelen en Grimbergen in Vlaams-Brabant en Sint-Medardus in Geldenaken waar hij op 27 oktober van vorig jaar door kardinaal Jozef De Kesel tot diaken werd gewijd.

De priesterwijding begint om 15.30 uur. Vanwege de coronapandemie en de gezondheidsregels die in augustus van kracht zijn, is de toegang tot de viering beperkt tot 100 personen en is die alleen toegestaan aan wie van tevoren is gecontacteerd. De viering wordt ook live uitgezonden op de website www.ordinationsacerdotale.com.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?