Zwangere Guy bijt met livestream spits af voor Brusselse staycation

© Kevin Van den Panhuyzen

Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media, Benjamin Dalle (CD&V) en het informatiecentrum Muntpunt lanceren een evenementenagenda voor al wie deze zomer thuisblijft. Plan B biedt voor elk evenement dat niet kan doorgaan een alternatief aan op zijn online platform. Zwangere Guy mag samen met de Ancienne Belgique de spits afbijten met het concept “(Ceci n’est pas un) livestream!”

Niet getreurd voor wie geen zomerbiljet naar Spanje of Italië heeft durven boeken, want minister Dalle en Muntpunt hebben voor Brusselse thuisblijvers de hele zomer evenementen voorzien, al dan niet virtueel. Het online platform plan B verzamelt activiteiten van zo veel mogelijk Brusselaars en Brusselse organisaties. Van openluchttheaters en tuinconcertjes tot parken vol poëzie.

Er staan ook een heleboeel tips voor wie Brussel wil ontdekken op eigen kracht. Denk aan een vast aanbod van doe-het-zelfwandelingen, interessante museumtips en fietstochten naar alle hoeken van het gewest.

Zwangere Guy in AB

Het initiatief zaait alvast hoge verwachtingen. Brusselse rapfans kunnen 10 juli noteren in hun agenda, want op die dag geeft Zwangere Guy om 20.00 uur in de AB het startschot met zijn eigen plan B: “(Ceci n’est pas un) livestream!”

De online show vanop het podium van AB kun je live volgen op onze website. Gelijktijdig wordt het optreden voor de grootste fans vertoond bij de buren van Cinema Palace.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?