© Brouwerij 3 Fonteinen | Zwangere Guy op bezoek in de Beerselse Brouwerij 3 Fonteinen.

Zwangere Guy en Lander Gyselinck promoten album met lambiekbier

JDK
© BRUZZ
03/11/2022
Updated: 04/11/2022 10.40u

Brusselaar Zwangere Guy en kosmopoliet Lander Gyselinck hebben voor de promotie van hun nieuwe album een uniek lambiekbier van de Beerselse Brouwerij 3 Fonteinen geselecteerd. Er is een beperkte oplage van iets meer dan 600 flessen.

De twee ontmoetten elkaar enkele jaren geleden op het podium van het oude Recyclart. De eerste, berucht om zijn gewiekste tong, de andere volledig losgewrikt uit het klassieke jazzkeurslijf, komen nu met hun nieuwste muzikaal avontuur: ‘Pourriture Noble’.

De naam van het album slaat in de wijnwereld op het proces waarbij organismen de druivenschil aantasten, met een unieke impact op de smaak. En zo werd de link met het natuurlijke lambikebier - eigen aan de Zennevallei in en rond Brussel, en het Pajottenland - snel gemaakt. Lambiekbieren worden immers ook gekarakteriseerd door wilde gisten die de smaak en het karakter van het bier bepalen.

De fles is net zoals de albumhoes afgewerkt met uniek artwork van de hand van kunstenaar Edouard Devriendt. Het bier is tijdelijk te drinken in de degustatieruimte van Brouwerij 3 Fonteinen in Lot, en in enkele cafés in en rond Brussel.

Raf Van Pottelbergh van Brouwerij 3 Fonteinen over de samenwerking en het lambikbier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, Lander Gyselinck, Zwangere Guy, pourriture noble, Brouwerij 3 Fonteinen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie