Zware brand bij afvalverwerkend bedrijf in Vilvoorde onder controle

© Google Maps
| Het duurde een paar uur vooraleer de brand volledig was geblust.
Updated: 28-06-2020 - 13:27

De brand die woedde in het afvalverwerkend bedrijf Renewi, aan de Mechelsesteenweg in Vilvoorde, is geblust. Dat meldt de brandweer Vlaams-Brabant-West zondagmiddag. Bij de brand vielen geen gewonden, maar het nablussen zal wel nog verschillende uren in beslag nemen.

De brand onstond omstreeks 7u45 deze ochtend en was naar alle waarschijnlijkheid een ongeluk. Brandweerploegen uit Vilvoorde, Zaventem, Londerzeel, Dilbeek, Asse en Halle kwamen ter plaatse om het vuur te bestrijden.

Rond het middaguur waren de grootste vlammen neergeslagen, maar de brandweer zal nog enkele uren werk hebben. "Afvalbranden zijn klussen van zeer lange adem," klinkt het bij de brandweer.

"Al het afval moet uit elkaar getrokken en verspreid worden om alle haarden volledig te kunnen blussen. Een mobiele commandopost is ter plaatse om alles in goede banen te leiden." Treinverkeer tussen Vilvoorde en Mechelen is door de brand niet mogelijk. Maar dat was dit weekend sowieso al het geval omdat spoorbeheerder Infrabel aan het spoor werkt. De NMBS heeft daarom vervangbussen voorzien.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?