Zware schade na brand in nachtclub Madame Moustache

EDB
© BRUZZ
23/09/2022
Updated: 23/09/2022 17.15u

De achterbouw van de nachtclub Madame Moustache, aan de Brandhoutkaai, heeft omstreeks 13 uur vuur gevat. Dat bevestigt Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer. Er vielen geen gewonden en de brand is intussen volledig geblust. Wel is de schade aanzienlijk.

“Het betreft een gebouw van drie verdiepingen met op het gelijkvloers de discotheek Madame Moustache,” aldus Derieuw. “De achterkant van het gebouw stond in brand. Het achterhuis is inmiddels ook ingestort.” Die ruimte behoorde ook tot de discotheek en werd vermoedelijk als opslagplaats gebruikt.

Omdat de plek moeilijk bereikbaar was en er instortingsgevaar was, moest de brandweer langs de Brandhoutkaai en langs de achterkant, via het Zaterdagplein, blussen. "De brand is volledig onder controle" klinkt het bij de brandweer. Kort na 17 uur werd de interventie dan ook beëindigd. "Er blijft wel nog een brandwacht ter plaatse die om de twee uur zal afgelost worden." De oorzaak is voorlopig niet gekend.

"Iedereen werd geëvacueerd nog vóór de hulpdiensten ter plekke waren," zegt Derieuw. "Er vielen dus geen gewonden." De opruimingswerken zullen volgens de brandweer van lange duur zijn.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni