Zware schade na brand in nachtclub Madame Moustache

Bekijk ook de afspeellijst: vrijdag 23 september 2022
Updated: 23-09-2022 - 17:15

De achterbouw van de nachtclub Madame Moustache, aan de Brandhoutkaai, heeft omstreeks 13 uur vuur gevat. Dat bevestigt Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer. Er vielen geen gewonden en de brand is intussen volledig geblust. Wel is de schade aanzienlijk.

“Het betreft een gebouw van drie verdiepingen met op het gelijkvloers de discotheek Madame Moustache,” aldus Derieuw. “De achterkant van het gebouw stond in brand. Het achterhuis is inmiddels ook ingestort.” Die ruimte behoorde ook tot de discotheek en werd vermoedelijk als opslagplaats gebruikt.

Omdat de plek moeilijk bereikbaar was en er instortingsgevaar was, moest de brandweer langs de Brandhoutkaai en langs de achterkant, via het Zaterdagplein, blussen. "De brand is volledig onder controle" klinkt het bij de brandweer. Kort na 17 uur werd de interventie dan ook beëindigd. "Er blijft wel nog een brandwacht ter plaatse die om de twee uur zal afgelost worden." De oorzaak is voorlopig niet gekend.

"Iedereen werd geëvacueerd nog vóór de hulpdiensten ter plekke waren," zegt Derieuw. "Er vielen dus geen gewonden." De opruimingswerken zullen volgens de brandweer van lange duur zijn.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?