De witte mars voor verdwenen kinderen trekt door Brussel op 20 oktober 1996

| De witte mars voor verdwenen kinderen trekt door Brussel op 20 oktober 1996.

'Zwarte mars' tegen vervroegde vrijlating kindermisbruikers trekt zondag door Brussel

KVDP
© BRUZZ
15/10/2019

Nu ook Marc Dutroux vervroegd vrij probeert te komen, trekt zondag een betoging door Brussel. De organisatoren eisen een levenslange gevangenisstraf voor alle kindermisbruikers. "Wij willen de kinderen beschermen tegen seksuele predatoren", klinkt het bij de organisatoren.

Eind september besliste de strafuitvoeringsrechtbank in Brussel dat Michel Lelièvre, de handlanger van Marc Dutroux, de gevangenis mag verlaten na 23 jaar. In de gevangenis van Itter vindt donderdag een hoorzitting plaats over de mogelijke vervroegde vrijlating van Marc Dutroux.

"We kunnen het onaanvaardbare niet aanvaarden", vertelt Sandie Rocour aan BRUZZ. Met enkele gelijkgestemden organiseert zij een 'zwarte mars', op zondag 20 oktober, dezelfde datum als de witte mars in 1996, toen 300.000 deelnemers door Brussel trokken toen de zaak Dutroux losbarstte.

"Wij vragen dat kindermisbruikers levenslang vastzitten. We willen de kinderen beschermen tegen seksuele predatoren", aldus Rocour. "We vragen ook aan de minister van Justitie dat hij ons ontvangt. Onze boodschap moet gehoord worden."

Gele hesjes

Hoeveel betogers zondag naar Brussel trekken is nog niet duidelijk. "In een Facebookgroep zijn er tienduizend geïnteresseerden en overal in het land hangen we affiches op en delen we flyers uit", zegt Rocour.

Zij krijgt de steun van ouders van slachtoffers, waaronder de ouders van Julie en Melissa. Ook de 'gele hesjes' roepen op om zondag mee te stappen. De mars vertrekt zondag om 12 uur aan het Noordstation en eindigt aan de Kunstberg. "Daar gaat iedereen knuffelbeertjes neerleggen, die we daarna inzamelen en aan organisaties voor weeskinderen zullen schenken", aldus Rocour nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , pedofiel , witte mars , zwarte mars , kindermisbruik , Dutroux

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni