© OFFICE

Zwevende rotonde verbindt beide Kamergebouwen

TD
© BRUZZ
19/01/2017

Dit najaar starten de werken aan een brug tussen de beide gebouwen van de Kamer aan de Leuvenseweg in Brussel. De brug is een soort zwevende rotonde enkele meters boven de begane grond. Het bouwwerk moet ervoor zorgen dat bezoekers, medewerkers en parlementsleden niet langer de straat moet oversteken om van het ene naar het andere gebouw te gaan.

In oktober vorig jaar werd het Forum ingehuldigd, een nieuw gebouw van de Kamer. Oorspronkelijk was de bouw van een brug tussen beide gebouwen voorzien, al werden die plannen eerst afgevoerd uit budgettaire overwegingen. Later werd op die beslissing teruggekomen, omdat de brug vooral op het vlak van beveiliging kostenbesparend zou kunnen werken. Bert Rogiers van Office, het bureau dat het project binnenhaalde, schat dat het project 415.000 tot 450.000 euro zou kosten.

Na de lancering van de aanbesteding in juni vorig jaar, waren er dertien kandidaturen. Daarvan belandden er vijf op een short list, om uiteindelijk het 'Tondo'-project van het architectenbureau OFFICE te weerhouden. In april 2017 volgt de aanvraag voor de bouwvergunning. Het kan al gauw ruim honderd dagen duren vooraleer de vergunning er ligt. Het bureau hoopt in de herfst van start gaan met de werken. Om de hinder te verminderen, willen de architecten zoveel mogelijk elementen prefabriceren, waardoor de straat maximaal een week zal moeten worden afgesloten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie