Muurschildering 'Crolle des Snuls' ingehuldigd op de Kiekenmarkt

LV
19/02/2024

Brussel heeft er een nieuwe muurschildering bij: een krul op een rode achtergrond. De vorm werd in 1989 getekend door de Brusselaar Frédéric Jannin en was het logo van de Belgische groep komieken Les Snuls.

De 'Crolle des Snuls' is een gedraaide vorm die het midden houdt tussen een spiraal, een vraagteken en een onomatopee. Hij werd in 1989 getekend door Frédéric Jannin, een Brusselse tekenaar, muzikant, humorist en mediafiguur. Hij was lid van Les Snuls, een groep Belgische komieken die in de jaren negentig furore maakten met hun eigen programma op Canal+. De krul was het logo van Les Snuls, en is een symbool dat in veel stripverhalen terug te vinden is.

Het stukje immaterieel erfgoed wordt nu vereeuwigd met een muurschildering aan de Kiekenmarkt. De schildering maakt deel uit het Street Art Parcours van de Stad Brussel dat bestaat uit tientallen muurschilderingen verspreid over de stad. "Muurschilderingen zijn belangrijk voor Brussel, omdat het cultuur is die op elke dag van de week te bezichtigen valt voor iedere Brusselaar, en dat volledig gratis," meent Brussels schepen van Cultuur Delphine Houba (PS).

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni