1872 Eat and drink Groseille 1
Review
Score: 3 op 5

Groseille: kleurrijke, lokale keuken

Michel Verlinden
© BRUZZ
12/01/2024

De getalenteerde chef-kok Camille Cosnefroy, eerder aan de slag in Café La Pompe en Lombric, opende onlangs een restaurant in Schaarbeek. Met een lichte, vrolijke en kleurrijke keuken geeft ze meteen haar visitekaartje af.

Camille Cosnefroy, een illustratrice die zo'n vijftien jaar geleden naar België kwam, heeft al naam gemaakt in Brussel. Ook in de keuken laat deze jonge vrouw zich leiden door kleur, een element dat de rode draad vormt tussen haar twee activiteiten. Met Groseille, de zaak die ze samen met de voormalige uitbaters van de Schaarbeekse bar Copain opende, doet deze vastberaden dertiger een gooi naar de bekendheid die ze al geruime tijd verdient.

Interieurarchitect Nicolas Léonard (Jules & Charles, G-Spud ...) ging aan de slag met de volumes van die oude en vrij lange shishawinkel in Schaarbeek. In die plek met zijn open keuken en mooie bar, allebei afgewerkt met tegels, maar ook bekleed met houten planken, een kleine wachtruimte bij de ingang en een mooi rek vol natuurlijke wijnen (Hervé Souhaut, Domaine Giudicelli, Jean-Baptiste Sénat ...), voelt iedereen zich meteen thuis. En dan zijn er nog een paar doordachte details, zoals het keramiek van Axelle Gielen en het wat oneerbiedige borduurwerk van Lucile (aka Brode pute).

Het hoofdgerecht met een perfect gebakken makreel is pure verwennerij, een mooie voorbode van een adres om in de toekomst rekening mee te houden

Trouw aan de filosofie van het restaurant is de lunch zo biologisch en lokaal mogelijk, met kefir van Màloma, vlees van Wesley's Butcher Shop, cocktails van Ethylo Cocktail Bar en ijs van Jalou.

De lunch (34 euro voor 3 gangen) focust op het plantaardige en op zeevruchten. Op het moment van ons bezoek stonden de gerechten nog niet helemaal op punt. Het voorgerecht – geroosterde biet geserveerd met prei, walnoten en granaatappel – was bijvoorbeeld niet helemaal in evenwicht. Te royaal en ook niet sappig genoeg, het kostte ons moeite om alles op te krijgen.

Het hoofdgerecht geeft al iets meer prijs over de smaak van de sharing-gerechten 's avonds – een moment waarop het restaurant zijn talent pas echt ten volle laat zien –, met een perfect gebakken makreel, aan één kant gegaard. Een glazuur van honing, soja en gember geeft de vis een perfecte smaak.

Dit is pure verwennerij, een mooie voorbode van een adres om in de toekomst rekening mee te houden.

GROSEILLE
Leuvensesteenweg 309, Schaarbeek
0498-64.51.08, groseille.brussels
wo & do 12 > 14.00 & 18.30 > 21.30
vr & za 12 > 14.00 & 18.30 > 22.00

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni