| Barka Brass Band op Balkan Trafik (archiefbeeld).

Achttiende editie Balkan Trafik! Festival van 25 tot 27 april

© Belga
19/03/2024

De achttiende editie van het Brusselse Balkan Trafik! Festival strijkt van 25 tot en met 27 april opnieuw neer op het Brouckèreplein in Brussel. Het festival "toont de culturele diversiteit van de Balkan via een verscheidenheid aan muzikale genres, van rock tot hiphop, punk, electro, fusion, jazz, brassbands en traditionele muziek", aldus de organisatie in een persbericht.

Op het programma staat onder meer de wereldvermaarde Manu Chao, die zijn muziek op akoestische wijze zal brengen. "Net als Balkan Trafik! viert Manu Chao het multiculturalisme en smeedt hij banden tussen culturen via zijn muziek en zijn sociaal engagement. Zijn songs zijn 'anthems' geworden die een boodschap van solidariteit en broederschap uitdragen", aldus Balkan Trafik! Festival.

Verder zal ook Unza Unza Orchestra naar Brussel afzakken, samen met Amsterdam Klezmer Band en Daan bundelen ze de krachten en brengen ze een gloednieuwe muzikale conceptie naar het festival in Brussel.

"Unza Unza Orchestra inspireert met punkrock uit de Balkan en de Amsterdam Klezmer Band zorgt voor bruisende energie en traditionele melodieën, terwijl speciale gast Daan met zijn alternatieve rock een uniek Belgisch tintje brengt", klinkt het.

Balkancultuur

Naast Unza Unza Orchestra en Manu Chao Acoustic prijken ook Kalush Orchestra, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, Zarina Prvasevda, Koza Mostra, Shantel & Bucovina Club Soundsystem, Ntoumos, Fabijan Balkan Brass Band, Oreïka Balkan Project en heel wat meer op de affiche.

Naast muziek biedt het Balkan Trafik! Festival een onderdompeling in de Balkancultuur met het Balkan Dorp. Bezoekers kunnen er genieten van foodtrucks, een regionale wijnbar, dansworkshops, foto- en striptentoonstellingen en ontmoetingen met lokale gemeenschappen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni