Art Nouveau en Art Deco festival start: 'Zit altijd direct aan mijn computer voor tickets'

SD
© BRUZZ
09/03/2024
Updated: 09/03/2024 16.45u

De achtste editie van Brussels Art Nouveau & Art Deco festival (BANAD) is zaterdag van start gegaan. Drie weekends lang kunnen bezoekers Brussels art-nouveau- en art-deco-erfgoed bezoeken, waarvan enkele voor het eerst. In totaal openen een zestigtal gebouwen van verschillende types hun deuren.

Deze editie biedt ook bezoeken aan woningen die nooit eerder op het festivalprogramma stonden, zoals de woningen Roosenboom, Danckaert en Van den Broeck. Ook het zelden toegankelijke Paviljoen der Menselijke Driften van Victor Horta is dit jaar te bezichtigen.

Klassiekers als herenhuizen Solvay, Tassel, Otlet, Hallet en Cohn-Donnay zullen te bezoeken zijn, net als de woningen Saint-Cyr en Cauchie, Villa Empain, het Résidence Palace, het Old England-warenhuis, de voormalige ateliers van meester-glasblazer Colpaert, de kerken Sint-Jan-Baptist en Sint-Augustinus.

Op het programma staan verder lezingen, themawandelingen te voet of met de fiets, activiteiten gericht op gezinnen en personen met een beperking, en de Beurs voor Objecten-Salon voor erfgoedrestaurateurs. Rondleidingen worden aangeboden in verschillende talen.

Zelf gingen we alvast een kijkje nemen in het privéhuis van architect Paul Hamesse, die zowel art nouveau, art deco als modernistische ontwerpen maakte. We ontmoetten er een enthousiaste gids en al even laaiende bezoekers. "Als het Banad Festival start, zit ik direct aan mijn computer voor tickets."

Tickets en reservaties op www.banad.brussels.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni