| BRAFA 2024

BRAFA Art Fair trekt recordaantal van 67.000 bezoekers

┬ę Belga
05/02/2024

De 69e editie van de kunstbeurs BRAFA Art Fair in Brussels Expo heeft in totaal bijna 67.000 kunstliefhebbers gelokt. "Een recordaantal", stelt de organisatie. BRAFA 2024 liep van 28 januari tot en met 4 februari.

De kunstbeurs wordt jaarlijks georganiseerd voor kunstliefhebbers en verzamelaars. Zo trokken dit jaar 130 internationale kunstgalerijen richting Paleizen 3 en 4 aan Brussels Expo op de Heizelsite. De kunstbeurs bestrijkt een oppervlakte van 21.000 vierkante meter, waar onder meer klassieke en moderne kunst, tribale kunst, juwelen, beeldwerken, zilverwerk of design aan verzamelaars en liefhebbers verkocht worden.

Volgens de organisatie "werden talrijke verkopen gerealiseerd". Op vlak van klassieke schilderijen gaat het bijvoorbeeld over het schilderij 'Une Kermesse' van de Zuid-Nederlands kunstschilder Martin van Cleve, bekend om zijn voorstellingen van het dagelijks leven op het Vlaamse platteland. Het schilderij is voor ongeveer 150.000 euro onder de hamer gegaan.

Qua beeldhouwwerken is bijvoorbeeld ook 'Saltimbanca' onder de hamer gegaan. Het werk werd in Carrara Marmer vervaardigd door Italiaans beeldhouwer Enrico Astorri. Het beeld werd voor 145.000 euro aangekocht door een verzamelaar.

Het decor van de 69e editie van BRAFA werd dit jaar geïnspireerd door de werken van de Foundation Paul Delvaux. BRAFA werd benaderd door een vastgoedprofessional om een aantal elementen van het decor te verkopen. "Het geld dat dit heeft opgebracht komt ten goede aan de Mosa Ballet School in Luik", duidt BRAFA. "Dankzij deze genereuze bijdrage zal een jonge student kunnen genieten van een opleiding op hoog niveau waartoe hij of zij anders geen toegang toe zou hebben gehad."

De zeventigste editie en verjaardag van BRAFA zal van 26 januari 2025 tot en met 2 februari 2025 plaatsvinden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni