20230625 COULEUR CAFE DAG 3 DSC01107

Brihang, Tyla en Action Bronson toegevoegd aan affiche van Couleur Café

© Belga
18/01/2024

Het Brusselse wereldmuziekfestival Couleur Café heeft woensdag zes nieuwe namen bekendgemaakt. Onder meer Amerikaanse rapper Action Bronson, Zuid-Afrikaanse r&b-zangeres Tyla, West-Vlaamse Brusselaar Brihang en bigband Nubiyan Twist prijken op de affiche. Het festival vindt plaats op van 28 tot 30 juni.

Vrijdag vervoegt Tyla de line-up, "een bloeiende artieste uit Johannesburg die het mooie weer maakt in de r&b-, pop- en amapiano-scene", aldus de Couleur Café-organisatie. Ook de Franse rapper en acteur Disiz moet het Ossegempark vrijdag in vuur en vlam zetten.

Action Bronson, rapper en chef-kok uit Brooklyn zakt op zaterdag af richting Brussel en Couleur Café. "Ook op zaterdag: Brihang, een lokaal toptalent dat de essentie van de authentieke kunstenaar belichaamt, dansend op de grenzen van de hiphop", stelt Couleur Café. Daarnaast is rootsreggaegroep Steel Pulse zaterdag van de partij.

Zondag worden STIKSTOF, Faoumata Diawara en Romain Virgo vergezeld door de bigband Nubiyan Twist. "Met een zorgvuldige dosis neo-soul, jazz-funk, afro-groove en gebroken beat, exact het elixir dat Couleur Café nodig heeft", aldus de organisatie van het Brusselse wereldfestival.

Festivalgangers die een plekje op de camping willen, moeten snel zijn. De camping is al voor de helft gevuld. Een dagticket Couleur Café kost 56 euro, een driedaags combiticket 119 euro.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni