| Het Joods Museum sluit binnenkort voor renovatie. De Nocturnes zijn de laatste mogelijkheid om het museum voor de zomer nog te bezoeken.

Nocturnes van Brusselse musea starten donderdagavond

© Belga
11/04/2024

De 23ste nocturnes van de Brusselse musea starten donderdagavond. Nog tot en met 23 mei zullen bezoekers elke donderdagavond tussen 17 en 22 uur in totaal 42 musea kunnen ontdekken. Naast tentoonstellingen en vaste collecties staan er verschillende rondleidingen, artistieke workshops en een uitzonderlijke toegang tot de museumreserves op het programma.

De nocturnes worden afgetrapt met een vernissage op de binnenkoer van het stadhuis van Brussel met verschillende gratis activiteiten. De musea stellen originele activiteiten en een exclusieve blik achter de schermen voor. Er zijn ook nieuwe musea die deelnemen, zoals Belgian Beer World, of musea die binnenkort voor een lange tijd sluiten door werken, zoals het Joods Museum van België en de Koninklijke Bibliotheek van België.

20240411-brusselsmuseums.png

Brussels Museums

| Campagneposter Nocturnes Brussels Museums.

Dit jaar is er extra aandacht besteed aan een outdoorprogramma. Er zijn verschillende musea die buitenactiviteiten aanbieden, zoals de Plantentuin van Meise, de geneeskrachtige plantentuin van Paul Moens, FeliX Art & Eco Museum, of het Cauchiehuis met een wandeling.

De Nocturnes zijn een project van Brussels Museums, de vereniging die meer dan 120 Brusselse musea met elkaar verbindt. Het volledige programma en de ticketverkoop zijn beschikbaar op www.nocturnes.brussels.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Events & Festivals , Brussels Museums Nocturnes , Joods Museum

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni