Gezien: Nick Cave brengt horde fans op de been bij opening expo

MVDH
© BRUZZ
04/04/2024

De populaire Australische singer-songwriter Nick Cave is op dit moment in Brussel voor de opening van zijn eerste tentoonstelling, die plaatsvindt in de galerie Xavier Hufkens in Elsene. Het leidde donderdag meteen tot een stratenlange wachtrij van fans die wel eens willen zien wat hun rockgod ervan bakt.

Het is een opvallend zicht in de anders rustige Sint-Jorisstraat. Maar wie goed heeft opgelet, weet dat zanger Nick Cave, bekend als frontman van de rockband Nick Cave and the Bad Seeds, hier tentoonstelt.

Cave ontdekte tijdens de lange coronalockdowns keramiek als nieuwe hobby. Concreet toont de tentoonstelling The devil – a life 17 geglazuurde keramische beeldjes. Die tonen als een tijdlijn het leven van de duivel, van zijn wieg tot zijn graf.

Voor Cave is het personage van de duivel echter meer een gewone man dan een angstaanjagende antichrist. In 17 stadia ondergaat hij een mentale en fysieke transformatie: van zuigeling en schoolkind tot minnaar en soldaat.

SLT042024 Nick Cave

Toevallige impuls

Waar de inspiratie vandaan kwam, kon Cave niet meteen verklaren. Aan een Franse fan antwoordde hij eerder "tijdens een lockdown wakker te zijn geworden met het verlangen om iets uit klei te vervaardigen, een felrode duivel om precies te zijn. Het was een volkomen toevallige impuls."

The devil – a life is te bezichtigen bij de prestigieuze galerie Xavier Hufkens, die onder meer ook grote hedendaagse kunstenaars als Tracey Emin, Thierry De Cordier en Thomas Houseago vertegenwoordigt.

Je kan er nog tot 17 mei terecht om de producten van Cave’s duivelse keramiekkunsten te bewonderen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni