Charlotte De Cort, filmmaakster en BRUZZ-columniste
© BRUZZ | Charlotte De Cort, filmmaakster en BRUZZ-columniste.

BRUZZ-columniste Charlotte De Cort op Filmfestival Oostende

EC, SD
© BRUZZ
27/01/2024

BRUZZ-columniste Charlotte De Cort staat met haar film Ungodly op het Filmfestival Van Oostende. De film gaat over een getalenteerde hiphop-danser die het contact met zijn community volledig is kwijtgeraakt.

'Ungodly' maakt deel uit van de kortfilmcompetitie en is zaterdagmiddag voor het eerst vertoond. Woensdagmiddag wordt de film nogmaals gespeeld als voorprogramma van een langspeler.

Charlotte De Kort is een Brusselse scenarist en regisseur en schrijft voor BRUZZ tweewekelijks een column over haar ervaringen in de stad die haar inspiratie geven voor nieuwe filmcreaties. Ze schreef in haar eerste bijdrage over haar huwelijksaanbod in het Park van Jette. ‘Trouw met mij, zei de parkwachter.’

In diezelfde kortfilmcompetitie is ook de Brusselse filmmaker Line Pillet geselecteerd. Haar kortfilm ‘Window’ gaat over een jonge ramenwasser, die in de stad geconfronteerd wordt met eenzaamheid en zichzelf.

Verder staat ook Heleen Declercq als Brusselaar op de affiche van het filmfestival. Haar documentaire 'She They Us’ volgt artieste Charlotte Adigéry, maar ook andere personages, in hun strijd tegen diverse vormen van discriminatie. 'She They Us' wordt deze zaterdagavond om 20 uur vertoond.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie