Afbraak repetitiekoten Dijlestraat komt dichterbij: 'Dit doet pijn'

SAH
© BRUZZ
27/02/2024

De muzikanten die de repetitiekoten van L'Attik aan de Dijlestraat gebruiken kijken triest toe hoe band na band zijn boeltje pakt. De muziekstudio's moeten namelijk binnenkort plaatsruimen voor een groot immoproject. "Het loopt hier beetje bij beetje leeg. Dat doet pijn. We hebben hier zoveel muziek grecreëerd. Zo veel albums die hier tot stand zijn gekomen", zegt Lionel van de band Ghost:whale aan Saïd.

Al sinds de jaren 2000 zijn de zeventigtal muziekstudio's en repetitiekoten de uitvalsbasis voor heel wat Brusselse muzikanten en bands. Maar nieuwe bouwplannen maakten daar een einde aan. Projectontwikkelaar Urbicoon wil er een groots immoproject neerzetten met zo'n negentig appartementen. Dat ze op termijn zouden moeten vertrekken wisten de meeste gebruikers van L'Attik.

"Er gaan al een jaar of twee geruchten rond. We wisten dat er een slag in de lucht hing en dat we buitengezet gingen worden. We zien ook wat voor projecten, met dure appartementen, die gebouwd worden langs het kanaal. Het was dan ook niet verrassend dat dit kleine stukje, het kleine Gallische dorp dat weerstand biedt, er ook aan moest geloven."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni