Stef Camil Carlens: Cooderbird

Charlie De Keersmaecker

| Stef Kamil Carlens & The Swoon staan op 15 juni op het Mosaik Festival.

De vijf inzichten

Stef Kamil Carlens: ‘Laat alles vallen voor een halfuur in de zon’

Michaël Bellon
© BRUZZ
14/06/2024

Be who you wanna be is de gouden raad die Stef Kamil Carlens ons op zijn nieuwe funky soloplaat geeft. Maar Stef-met-de-pet heeft nog wel wat andere tips die onze levens zonniger kunnen maken.

“Every time you miss your childhood, ride on a bicycle!” (Mehmet Murat Ildan)
Ik beleef enorm veel plezier aan fietsen. Even buiten in beweging zijn zorgt voor verlichting en brengt alle stress-levels terug naar nul. Het is een antidotum voor al die computertijd. Soms maak ik ook lange fietstochten. Ook die doen deugd, en je slaapt er veel beter van.

“Ja, ja, en néé!” (caféwijsheid)
Deze uitspraak hangt boven de toiletdeur van Café De Kat, een van de laatste echte bruine kroegen in Antwerpen. Een beeldhouwer maakte er een replica van voor mijn verjaardag, die hangt nu in mijn studio. Het is een volkse manier om te zeggen: die hele uitleg van je bevat schitterende argumenten, maar ik leg ze graag naast me neer. Ik volg mijn eigen pad.

“Wijn is het antwoord van de wereld aan de zon” (Margaret Fuller)
Ik was eigenlijk op zoek naar een quote over bier, maar net als druiven moeten ook hop en graan groeien en rijpen in het licht van de zon. Bier en wijn zijn een prachtige uitvinding, gezellig samen iets drinken is heel belangrijk voor mij.

“Time spent with cats is never wasted” (Sigmund Freud)
Ik houd van honden, ik heb kippen, maar ook nog twee katten. Ik vind het schoon dat ze hun eigen tempo hebben en je regelmatig onderbreken in je bezigheden. Als je een kat streelt, vindt er een energie-uitwisseling plaats die je naar iets heel reëels terugvoert. Een kat is in touch met de natuur, die zo je hart inwandelt.

“'s Ochtends de zon verwachten, 's avonds de nacht. Dat is alles” (Peter Altenberg)
Ik houd enorm van de zon. Tegenwoordig toont ze zich weinig, maar als ze er is, laat ik alles vallen. Tegelijkertijd heeft deze uitspraak iets nederigs. Je moet niet te veel willen: de zon, de maan, de dag en de nacht, dat is al heel wat.

Stef Kamil Carlens & The Swoon staan op 15/6 op het Mosaik Festival, mosaik.brussels en op 8/11 in de AB, abconcerts.be

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni