De grote winnaar werd Mangia Sempre uit Vorst, dat door een professionele jury tot beste ballekesmaker werd uitgeroepen.

Mangia Sempre in Vorst wint tweede editie van 'Beste Balleke van Brussel'

© BRUZZ
16/06/2025
Updated: 17/06/2025 14.03u

Mangia Sempre uit Vorst sleepte zondag de hoofdprijs in de wacht tijdens de tweede editie van 'Beste Balleke van Brussel' in café Les Brasseurs op de Anspachlaan. Ook Boucherie Peter & Sabine uit Sint-Pieters-Woluwe viel in de prijzen en werd door het publiek uitgeroepen tot favoriet.

Het evenement verzamelde tien Brusselse slagers en charcutiers die hun beste gehaktballen aanboden aan zowel een vakjury als een groep van veertig proevers uit het publiek. De professionele jury gaf na uitgebreid proeven goud aan Mangia Sempre, zilver aan Peter & Sabine en brons aan Le P’tit Normand van aan de Beurs. De publieksjury koos op haar beurt voor Boucherie Peter & Sabine als winnaar.

Volgens initiatiefnemer Dominique Deslauriers lag het niveau dit jaar erg hoog. "De selectie was uitzonderlijk", zegt ze. “We brachten de Brusselse buurten mooi in kaart – van traditionele slagers tot artisanale charcutiers – wat het kiezen tegelijk heerlijk en moeilijk maakte.”

Beste Balleke van Brussel is een initiatief van Tips from a Waitress en wil de Brusselse cafécultuur en het vakmanschap van kleine horecazaken en slagers onder de aandacht brengen. Voor 10 euro mochten bezoekers deelnemen, proeven en meestemmen. De organisatie blikt tevreden terug op de tweede editie en wil volgend jaar nog meer Brusselse deelnemers betrekken.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni