| De zussen Anaïs en Charlotte openen binnenkort hun tweede horecazaak Arsouille.

Voormalige Kumiko wordt kindvriendelijk restaurant Arsouille

MVDH
29/03/2024

De Brusselse Aalststraat in de Dansaertwijk krijgt binnenkort een nieuwe horecagelegenheid. Waar tot 2022 het Japanse restaurant Kumiko Izakaya zat, openen de jonge ondernemers Anaïs en Charlotte hun tweede zaak: Arsouille, een kindvriendelijk restaurant-café met een focus op gezonde maaltijden.

Eigenaars Anaïs en Charlotte, twee zussen die zijn opgegroeid in Brussel, zetten 9 jaar eerder al de stap van een job als lerares en advocate naar de horeca en het ondernemerschap. Ze openden toen het restaurant Mammouth aan het Zuidstation. Met iets meer ervaring maar evenveel enthousiasme zeggen ze nu klaar te zijn voor een volgende grote stap: de opening van hun tweede zaak.

Concreet moet Arsouille een plek worden waar iedereen zich thuisvoelt: van werkmensen en buurtbewoners tot gezinnen en toeristen.

De gelijkvloers van het pand zal daarom bestaan uit een café en restaurant dat zowel ontbijt, lunch als avondmaaltijden serveert en ook openstaat voor afterworks. De benedenverdieping wordt omgetoverd in een speelplek voor kinderen van alle leeftijden.

"Als ouders van jonge kinderen hebben we zelf gemerkt dat het niet zo eenvoudig is om plekken te vinden die zowel goede maaltijden aanbieden voor volwassenen als een speciaal kindergedeelte hebben”, legt Charlotte uit. “Daar willen wij verandering in brengen.”

Arsouille blijft daarbij wel in de eerste plaats een restaurant en pas in tweede instantie een speelplek voor kinderen. De keuken van het restaurant zal hoofdzakelijk bestaan uit vegetarische gerechten met een focus op gezonde en lokale producten.

01a7cc75-arsouille2.jpg

Crowdfunding

Met een banklening konden Anaïs en Charlotte al horecamateriaal kopen en het eerste deel van hun werkzaamheden opstarten.

Het gebouw zelf huren ze van het ondernemingscentrum voor jonge bedrijven Dansaert Centrum. Daarnaast loopt ook nog een crowdfunding die moet helpen bij de financiering van een professionele keuken, een toonbank op maat, meubilair en het ontwerp van het kindergedeelte.

De crowdfunding mikt in eerste instantie op 5.500 euro waarvan voorlopig al de helft werd opgehaald. Wie steun verleent kan rekenen op verschillende “prijzen” zoals een uitnodiging voor de openingsavond of gratis maaltijden. Voor de opening van Arsouille mikken Anaïs en Charlotte op eind mei.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Resto & Bar , Arsouille , Kumiko , Mammouth , Dansaertwijk , kindvriendelijk restaurant

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni