1.520 teams voor Brussels Ekiden

EVC
© brusselnieuws.be
19/10/2013
Het Valois Sport Team 2 heeft zaterdag in het Koning Boudewijnstadion de Acerta Brussels Ekiden gewonnen. Met 1.520 teams, goed voor in totaal 9.120 lopers, was deze aflossingsmarathon volgens de organisatoren de grootste ter wereld. Ook het crossmediale BFT-team van de Vlaams-Brusselse media zette een mooi resultaat neer.

Klokslag 13 uur schoten ex-atlete Tia Hellebaut en Mitsuo Sakaba, de ambassadeur van Japan, de marathon in gang. Ekiden is afkomstig uit Japan. Zes leden van elk team moesten achtereenvolgens 5 kilometer, 10 kilometer, 5 kilometer, 10 kilometer, 5 kilometer en nog eens 7,195 kilometer afleggen om de marathonafstand (42,195 kilometer) uit te lopen.

Winnaar was het Valois Sport Team 2. Die finishte als eerste in het Koning Boudewijnstadion in een tijd van 2u.10min.32 sec. Runningcenter Dreamteam finishte als tweede op meer dan vier minuten en als eerste gemengd team.

Het parcours verliep op het Heizelplateau en rond het koninklijk domein.

Ook het crossmediale BFT-team leverde een puike prestatie. BFT staat voor de vzw's Brussel Deze Week (uitgever van de krant BDW, cultuurmagazine Agenda en website brusselnieuws.be), de stadsradio FM Brussel en de regionale zender tvbrussel. BFT deed er 3:21:09 over om de marathon te lopen. Daarmee eindigt BFT op de 266ste plaats op 1.500 ploegen, en op de tweede plaats bij de journalistenteams.

Voor BFT liepen Jeroen Roppe en Julien Seurynck van FM Brussel, Nico Cardone, David Nassel en Katrien Vanmechelen van tvbrussel en Steven Van Garsse van Brussel deze Week.

"Het was heel leuk en er was veel ambiance", zegt Nico Cardone aan brusselnieuws.be. "Het laatste deel was het zwaarste. Door een knik in het parcours ter hoogte van het Amerikaans Theater leek er geen einde aan te komen. Maar we zijn heel blij met het resultaat."

De opbrengsten gaan naar een goed doel: de opvoeding van de kinderen in het SOS Kinderdorp in Kinshasa.

Zondagavond zendt tvbrussel een reportage uit over de Ekiden-marathon in Brussel Sport.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni