| Of prinses Astrid ook dit jaar meedoet, is niet gekend. Als ze dat doet, dan haalt ze best op voorhand haar borstnummer af.

20 kilometer door Brussel: 'Brusselaar, haal je borstnummer nu al op'

TD
© BRUZZ
15/05/2019

De organisatoren van de loopwedstrijd 20 kilometer door Brussel raden deelnemers aan hun borstnummer op voorhand op te halen, om zondag chaos te vermijden.

Deelnemers van de 20 kilometer door Brussel kregen de voorbije dagen een verwarrende email. "Borstnummers kunnen niet op de dag zelf worden afgehaald, enkel voor de deelnemers die uit het buitenland naar Brussel reizen," klonk het. In tegenstelling tot eerdere jaren zouden lopers hun borstnummers dus niet op zondag kunnen afhalen.

Een vergissing, zegt Carine Verstraeten van de organisatie in de krant Het Nieuwsblad. "Het is vooral de bedoeling dat buitenlanders hun nummers aan ons loket komen afhalen. We zitten met negenduizend buitenlandse deelnemers. We willen dat de ophaling en een relaxte sfeer kan gebeuren en niet te veel stress met zich meebrengt," zegt ze.

Daarom raden de organisatoren de deelnemers aan hun borstnummer zo vroeg mogelijk op de pikken. Op die manier wil de organisatie drukte en chaos vermijden op de sportieve zondag. De 20 kilometer door Brussel biedt plaats aan 40.000 deelnemers. Er zijn voorlopig al 37.000 borstnummers gereserveerd.

Dit is het adres waar je je borstnummer kan gaan afhalen: Kapellestraat 17, Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Sport , 20 km door Brussel , loopwedstrijd

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni