20 kilometer door Brussel, live op radio en televisie

Dimitri Vandezande, Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
25/05/2011
Ook wie zondag liever languit in zijn luie stoel hangt, hoeft niets te missen van de 20 km door Brussel. FM Brussel en tvbrussel coveren het hele gebeuren.

"Bij tvbrussel zetten we de grote middelen in," vertelt Peter Mast, chef magazines. "Voor de eerste keer volgen we de hele wedstrijd live. Die beelden zullen ook aan de start en aan de aankomst op groot scherm te zien zijn. Als de toppers binnen zijn, gaat onze motor opnieuw het parcours op om tijdens het tweede uur de recreatieve lopers in beeld te brengen. De 20 km koppelt competitie aan recreatie, en die filosofie onderschrijven wij."

Wie zichzelf niet heeft gezien tijdens de live-uitzending, hoeft niet te treuren. Tvbrussel biedt u de kans om uzelf toch in actie te bewonderen. "Rond kilometerpalen 5 en 17 zullen camera's staan waar al de dertigduizend lopers gefilmd zullen worden. Vanaf zondagavond kunnen de lopers dan naar www.tvbrussel.be surfen om zichzelf aan het werk te zien. Dan kunnen ze nagaan hoe fris of moe ze toen wel waren, en hun evolutie tussen beide punten gadeslaan."

Het programma loopt op zondag van 14.45 tot 17 uur. Naast de liveverslaggeving komen ook allerhande gasten langs, worden er interviews afgenomen van deelnemers en nog veel meer. Op vrijdag 27 mei krijgt u op tvbrussel al de nodige praktische informatie, en op maandag 30 mei volgt nog een reportage met de hoogtepunten.

Broederlijk lopen
FM Brussel van zijn kant zal langs het parcours staan met zijn bekende dubbeldekker. Aan het Ter Kamerenbos zullen ze voor aanmoedigingen en muziek zorgen. "Ons logo zul je ook wel tijdens de wedstrijd zien opduiken, want leden van de FM Brussel-ploeg zullen samen met Broederlijk Delen lopen," zegt programmaleider Jeroen Roppe. "De meest begenadigde onder hen is toch wel onze presentator Bram van de Velde."

"De radio-uitzending FM weekend wordt volledig in Flagey gemaakt, maar natuurlijk zullen er flitsen van langs het parcours zijn. Niemand kan naast de 20 km door Brussel kijken."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni