20 kilometer: lopers moeten MIVB-ticket kopen

© FM Brussel
25/03/2013
Wie een rugnummer koopt voor het loopevenement 20 kilometer door Brussel, zal zelf moeten zorgen voor een ticket voor het openbaar vervoer. Vorig jaar werden zo 100 zwartrijdende lopers betrapt en volgde een politiek relletje. Brussels parlementslid Brigitte De Pauw (CD&V) pleit ervoor om evenementen te verplichten samen te werken met de MIVB.

De MIVB beboette vorig jaar een honderdtal lopers. Het ging vooral om mensen die te vermoeid waren om op eigen kracht verder te lopen.

Verschillende politici haalden toen uit naar het optreden van de controleurs. De MIVB en minister van Vervoer Brigitte Grouwels (CD&V) repliceerden dat de organisatie van de loopwedstrijd nu eenmaal geen mobiliteitsbijdrage wou betalen.

Dit jaar is de situatie niet anders, blijkt nu. Er is opnieuw geen overeenkomst tussen organisatie en MIVB. Wie niet zeker is dat hij of zij de finish haalt, kan dus maar beter met ticket aan de start verschijnen.

Verplichten
Brussels CD&V-parlementslid Brigitte De Pauw pleit ervoor om grote evenementen te verplichten een mobiliteitsbijdrage te betalen. "Een situatie waarbij honderden lopers het risico lopen om betrapt te worden omdat zij geen portefeuille en dus geen geldig ticket op zak hebben, zou tot het verleden moeten behoren", vindt ze. "We moeten in dat geval organisatoren kunnen verplichten om zulke situaties te vermijden."

De mobiliteitsbijdrage bestaat voor de gebruiker uit een kleine toelage op zijn ticket, dat hem of haar zo recht geeft op gratis openbaar vervoer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni