podcast

#70 Radio Radzinski met Lucas Lissens: over Veldman, vaag gebrabbel en een oldskool snor

Het is niet allemaal kommer en kwel bij Anderlecht. Want de paars-witte beloftenploeg doet het uitstekend in de Challenger Pro League. Samen met rots in de branding bij de Futures Lucas Lissens leggen we in deze Radio Radzinski de geheimen achter het succes bloot.

Alle ogen van de (sport-)media zijn dinsdag gericht op het Lotto Park. Voorzitter Wouter Vandenhaute doorbreekt er na de rellen op het veld van Standard en het ontslag van trainer Felice Mazzù de stilte.

Dat heeft hij niet gedaan toen Vincent Kompany werd weggestuurd. En nu begrijpen we al iets beter waarom. Want veel meer dan een brij van holle woorden kregen we niet te horen. Rein, Pico en Godfried gaan er dieper op in deze nieuwe Radio Radzinski.

De Lissens block-techniek

Ze doen dat samen met Lucas Lissens. De centrale verdediger is na een zware knieblessure opnieuw een vaste waarde geworden bij de beloftenploeg. Hij ziet zijn coach Robin Veldman nu tijdelijk het roer overnemen bij de A-ploeg en daar maakt hij nu ook zelf deel van uit. Samen met Théo Leoni werd hij dinsdagochtend al verwacht op de eerste training van zijn nieuwe, oude oefenmeester.

Rein hoopt vurig dat de naam Lissens snel op het wedstrijdblad verschijnt, want er zijn daar volgens hem wel mogelijkheden achterin. De block-techniek van Lucas zou er in ieder geval niet misstaan, net zoals zijn volle snor. Al heeft hij een oldskool exemplaar ingeruild voor een iets minder volle versie.

Fredberg en zijn spookspeler

Verder keren we nog eens terug naar de akker van Zulte-VARegem en het vuurwerk op Sclessin. Hoe kan het dat die vuurpijlen mee het stadion zijn binnengeraakt? En waarom vraagt iemand op zo'n moment zijn vriendin ten huwelijk? De bodem lijkt bereikt, al kan het volgens onze voorzitter zeker nog slechter en komen de gouden tijden nooit meer terug.

Zal ook Jesper Fredberg die genoemd wordt als sportief directeur daar dan niets aan kunnen veranderen? Niemand die hem echt kent, al weet Pico wel dat hij ooit eens een spookspeler heeft vastgelegd. Als dat maar goed komt...

'Davve' en France Gall

Eindigen doen we met een prijsvraag van politiek journalist en Anderlecht-fan Ivan De Vadder. Ook de voetbaldromen van Lissens komen nog aan bod, net als zijn ambities voor deze voetbaljaargang: een blessurevrij seizoen en een kans bij de A-ploeg.

We gunnen het hem allemaal, zeker ook de ervaren David Hubert. Hij kijkt in de kleedkamer van de beloften al eens raar op bij sommige muziekkeuzes en dus kiest Lucas helemaal op het einde voor France Gall als 'Song van de Week' om 'den Davve' te plezieren.

Beluister hieronder nog eens de 'Radio Radzinski' met Robin Veldman:

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?