75.000 toeschouwers voor ploegvoorstelling Tour

© BRUZZ - Belga
04/07/2019
Updated: 04/07/2019 19.21u

BRUZZ gaat live op de Grote Markt tijdens de ploegvoorstelling.

Op en rond de Grote Markt in Brussel zijn 75.000 toeschouwers opgedaagd voor de ploegvoorstelling van de Ronde van Frankrijk. Dat meldt de Brusselse politie op Twitter. De Ronde gaat zaterdag van start.

De ploegvoorstelling is het eerste grote evenement van deze Ronde van Frankrijk. De 22 wielerteams zijn een voor een voorgesteld in het bijzijn van van Eddy Merckx, de man waar deze Grand Départ om draait.

In aanloop naar het podium op de Grote Markt trokken de renners door de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen tot op het podium op de Grote Markt. Nadien vervolgden de coureurs hun ritje door het stadscentrum, met aankomst in het donderdag geopende Fan Park.

Verkeershinder

Het gebeuren zorgt voor bijkomende verkeersproblemen, maar de hinder lijkt mee te vallen. "Het is een drukke avondspits", zegt Inge Paemen, woordvoerster van Brussel Mobiliteit, "maar donderdag is altijd een drukke dag. En het is niet veel erger dan gewoonlijk."

De grootste problemen doen zich voor op de Kleine Ring. Hier en daar werd het verkeer ook tijdelijk stilgelegd voor de ploegbussen van de wielerploegen, klinkt het. Eerder is al meermaals aangeraden om zo veel mogelijk gebruik te maken van alternatieve vervoersmiddelen tijdens deze Tourstart.

Ploegvoorstelling Galerij
© An Missotten/BRUZZ | De renners kwamen door de Sint-Hubertusgalerijen.

Brussels Grand Départ

De Ronde van Frankrijk start dit jaar in Brussel ter ere van Eddy Merckx, die 50 jaar terug zijn eerste gele trui veroverde. In aanloop naar 6 en 7 juli kleurt Brussel geel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Sport, Brussels Grand Départ, ploegvoorstelling Tour, Tour de France, Grote Markt, Tourstart, Ronde van Frankrijk, Eddy Merckx

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie