AA Gent koopt Kums voor 2,5 miljoen euro

© PhotoNews

Sven Kums werd reeds door RSCA verhuurd aan AA Gent, maar nu is de transfer compleet met een verkoop voor 2.5 miljoen. Paars-wit kan het geld gebruiken voor een nieuwe spits, het driejarig contract loopt vanaf 1 juni. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Kums werd in 2017 van Watford gekocht door Anderlecht voor 6,5 miljoen euro. De middenvelder kon zijn prijs niet waarmaken, zeker niet na de aanstelling van Kompany bij Anderlecht. AA Gent huurde de speler door het betalen van een deel van zijn loon.

Na de verhuur van Thelin (Malmö), Musona (Eupen) en het transfervrije vertrek van Chipciu (Cluj) en Sowah (Eupen) komt er bij Anderlecht harde valuta op tafel. De club casht waarschijnlijk pas in de zomer, maar kan nu toch al op dit budget rekenen om een nieuwe spits te halen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?