| Een duel uit de recente ontmoeting tussen Standard en Anderlecht.

Achtste finales Beker van België: Anderlecht-Standard, Kortrijk-RWDM en Beveren-Union

© BRUZZ - Belga
02/11/2023
Updated: 02/11/2023 17.59u

Vanavond werd geloot voor de achtste finales van de Beker van België met daarin nog de drie Brusselse eersteklassers. Dé affiche van deze ronde is de ontmoeting tussen Anderlecht en Standard. Union reist naar tweedeklasser SK Beveren. RWDM wacht een verplaatsing naar Kortrijk. De wedstrijden worden begin december afgewerkt.

Voormalig Zulte Waregem-coach Francky Dury koppelde beide grootheden van het Belgische voetbal aan elkaar bij de loting. Paars-wit dankte dinsdag in de zestiende finales van de bekercompetitie nog de afgeserveerde Benito Raman voor een nipte zege bij eerstenationaler La Louvière (0-1). Standard smeerde tweedenationaler Harelbeke een forfaitnederlaag aan.

Enkele dagen na de bekerwedstrijd in het Astridpark ontmoeten Anderlecht en Standard elkaar op 10 december ook in de Jupiler Pro League, opnieuw in Brussel.

Verder trekt competitieleider Union naar tweedeklasser SK Beveren. Bekerhouder Antwerp speelt gastheer voor Sporting Charleroi en voor Racing Genk wacht een verplaatsing naar de kust, naar 1B-club KV Oostende. Voor Ruud Vormer en Jelle Vossen is er met Zulte Waregem een terugkeer naar het Jan Breydelstadion. Club Brugge ontvangt Zulte Waregem.

Tot slot zijn er nog STVV-AA Gent en Kortrijk-RWDM. De enige eerstenationaler in de trommel, FC Knokke, zal het in eigen huis opnemen tegen OH Leuven.

De achtste finales worden afgewerkt op 5, 6 en 7 december.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Beker van België, Union Saint-Gilloise, RSC Anderlecht , RWDM

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni