| Dwomoh heeft zonet het enige doelpunt van de avond gescoord.

Al wie RWDM een warm hart toedraagt, kon woensdagavond nog eens juichen. De Brusselaars versloegen in een zwaar bevochten duel de amateurs van Olympic Charleroi met 1-0.

Toen twee weken geleden duidelijk werd dat Paul Magnette, de burgemeester van Charleroi, geen toelating gaf om het duel te laten plaatsvinden in het aftandse stadion van Olympic vatte de leiding van RWDM het idee op met speciale acties en een happy hour nieuwe fans naar het Edmond Machtensstadion te lokken. Of die woensdagavond en masse in zwijm zijn gevallen voor het voetbal van RWDM valt nog af te wachten. Wat ze wel te zien kregen: het strijdershart van de Brusselaars.

Tegen de ploeg uit de eerste amateurklasse moest RWDM vanaf het eerste fluitsignaal heel diep gaan. De spelers van Olympic zetten over het hele veld alles vast, waardoor het op inventiviteit aankwam en daar heeft RWDM geen overschot van, of de spelers die normaal voor zorgen, gaven de afgelopen weken niet thuis.

Net toen de wedstrijd op verlengingen leek af te stevenen, was daar toch de klasse van de 19-jarige Pierre Dwomoh. De 19-jarige Belgische middenvelder rondde een voorzet van een andere invaller, Niklo Dailly, knap af.

Het doelpunt zorgde voor een zucht van opluchting in het stadion. Na een periode waarin het vertrouwen zienderogen afnam, met als dieptepunt de wedstrijd van vorige vrijdag in en tegen Sint-Truiden, kon RWDM nog eens winnen - de eerste zege van de ploeg sinds midden september. Komend weekend komt Kortrijk op bezoek in het Edmond Machtensstadion. Een nieuwe overwinning zou meer dan welkom zijn om de gemoedsrust met enkele dagen te verlengen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , RWDM , Olympic Charleroi , Beker van België

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni