Amjahid is voor de zevende keer Europees jiujitsukampioene

© FloGrappling
| Amjahid maakt het zegegebaar na haar overwinning in Lissabon.

Amal Amjahid heeft zich afgelopen weekend in Lissabon tot Europees kampioene jiujitsu gekroond in haar gewichtsklasse (-53,5 kilogram). Het was al haar zevende Europese titel.

De Molenbeekse jiujitsuka droeg voor het eerst een zwarte gordel op een Europees kampioenschap. Maar ook in die hoogste categorie kende Amjahid haar gelijke niet. In de gewichtsklasse 'light feather', waaraan enkel vrouwen onder 53,5 kilogram mogen deelnemen, nam ze in de finale vlot de maat van de Portugese Larissa Campos.

Ze veroverde zo haar zevende Europese titel, nadat ze ook al zeven keer wereldkampioen was gewonnen in de verdedingssport jiujitsu. Indrukwekkend van de 23-jarige Brusselse, die in het kader van de sportreeks Eremetaal door BRUZZ geportretteerd werd.

In de open categorie, waaraan alle gewichtsklassen deel mogen nemen, verging het lichtgewicht Amjahid minder goed. Ze schakelde eerst nog twee zwaardere opponentes uit, maar strandde uiteindelijk in de kwartfinales tegen de latere Europese vice-kampioen.

Amjahid in actie in Lissabon.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?