| Deze indrukwekkende medaille hangt Amjahid straks in haar kamer in Molenbeek.

Molenbeekse jiujitsuka kroont zich tot wereldkampioene

TDN
© BRUZZ
26/11/2018

Amal Amjahid bewees afgelopen weekend in Zweden nog maar eens dat ze de beste jiujitsuka van de wereld is. De Molenbeekse atlete blies de concurrentie in de gewichtsklase onder 55 kilogram weg. Voor de amper 23-jarige Amjahid is het al haar zevende wereldtitel.

Amjahid knokte zich achtereenvolgens voorbij een Tsjechische, Israëlische en Canadese om zich voor de finale te plaatsen. In de kwartfinales tegen Meshi Rosenfeld uit Israël eindigde de kamp op een draw, maar de jury wees onze landgenote unaniem aan als winnares.

De andere kampen won Amjahid met de vingers in de neus. Ook in de finale tegen de Poolse Karolina Chlobuszewska stond er geen maat op de Molenbeekse. De kersverse zwarte gordel - de hoogste onderscheiding in het jiu jitsu - gooide met een score van 0-15 hoge ogen in Malmö.

"Normaal ben ik heel gestresseerd, maar nu was ik ontzettend kalm. Nochtans had ik nog wat last van een blessure, waardoor ik er op de laatste Grand Slam in Rio niet bij was", reageerde Amjahid na haar titel. "Ik heb mijn manier van werken aangepast en maak niet meer de fouten van voordien."

Cens Academy

Amjahid vormt al jaren een succesvol team met haar stiefvader Khalid Houry in de Molenbeekse Cens Academy. Het doel van jiujitsu is om ervoor te zorgen dat de tegenstander zo snel mogelijk afklopt. De gevechtsport speelt zich voornamelijk af op de grond, waardoor de kleine Amjahid in het voordeel is.

Behalve zes Europese titels staan er nu al zeven wereldtitels op haar palmares. Amjahid was in juni ook topfavoriete om wereldkampioene te worden in de Braziliaanse jiu jitsu, maar visumproblemen hielden haar weg uit de Verenigde Staten. Vorige week maakte de Brusselse sporter van 2017 in LaVallée kennis met de Franse president Macron.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Sporting Flagey , Amal Amjahid , jiujitsu , wereldkampioene , Khalid Houry

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni