Anderlecht aast op Morioka als vervanger voor Hanni

TDN
© BRUZZ
29/01/2018
20180128_PhotoNews_Hanni.jpg

| Anderlecht lijkt bereid zijn aanvoerder Sofiane Hanni te verkopen. Ryota Morioka, smaakmaker bij Waasland-Beveren, kan zijn opvolger worden.

Anderlecht lijkt afscheid te gaan nemen van zijn aanvoerder Sofiane Hanni. Daags na zijn hattrick op het veld van Standard berichten Het Nieuwsblad en De Standaard dat de Franco-Algerijn op weg is naar de Russische topclub Spartak Moskou. Zijn vervanger wordt wellicht de Japanse smaakmaker van Waasland-Beveren: Ryota Morioka.

Met een zuivere hattrick kreeg Hanni zondag de handen van elke paars-witte supporter op elkaar. Het leverde Anderlecht een gevleid punt op in Luik en de aanvoerder van Anderlecht trok de laatste twijfelaars definitief over de streep. Zijn coach Hein Vanhaezebrouck schuwde de superlatieven niet. "Hanni kan alles. Hij is veel beter dan de meeste mensen zeggen."

Toch staan de deuren voor een afscheid van het Astridpark wagenwijd open. Door het machtsvacuüm dat gepaard gaat met de overname van Marc Coucke, moet manager Herman Van Holsbeeck zelf op zoek gaan naar financiële middelen. Omdat de vormdip van Lukasz Teodorczyk blijft duren en Hamdi Harbaoui en Robert Beric vertrokken zijn, moet Anderlecht bovendien op zoek naar een nieuwe spits. Hanni kan als pasmunt gebruikt worden.

5,5 miljoen euro van Spartak Moskou

De Franse Algerijn kan immers rekenen op interesse van Spartak Moskou. Volgens Het Nieuwsblad en De Standard zou de Russische topclub 5,5 miljoen euro veil hebben voor Hanni. Hoewel hij zelf niet echt te vinden is voor de transfer, zou RSCA wel oren hebben naar een deal. Dat levert de club namelijk extra middelen op voor een nieuwe spits. Een terugkeer van Aleksandar Mitrovic, nu bankzitter bij Newcastle United, valt niet uit te sluiten.

Als de deal met Spartak rond geraakt, ziet Anderlecht in de Japanner Ryota Morioka zijn ideale vervanger. De seizoensrevelatie was bij Waasland-Beveren al goed voor 7 goals en 11 assists en zou voor 2 à 2,5 miljoen euro naar het Astridpark kunnen. Anderlecht zou op die manier 3 miljoen overhouden voor een nieuwe spits.

20180105_Morioka Waasland-Beveren

| Seizoensrevelatie Morioka lijkt de gedoodverfde vervanger voor Hanni.

Leander Dendoncker naar Engeland?

Vorige week leek de interesse van West Ham United in Leander Dendoncker geluwd, maar nu lijken The Hammers opnieuw in de dans te springen. Afgelopen weekend viel middenvelder Pedro Obiang uit, waardoor Dendoncker als zijn vervanger gehaald kan worden. Ook Everton toont nog steeds interesse in het jeugdproduct van paars-wit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni