| Hanni speelde met een zuivere hattrick zijn frustraties weg, maar dat was niet voldoende voor de overwinning.

Doelpuntenfestival op Sclessin bezorgt Anderlecht gevleid punt

Godfried Roelant
© BRUZZ
28/01/2018

Een hattrick van Hanni leek Anderlecht een gevleide driepunter te bezorgen op het veld van Standard. Luyindama bracht de Luikenaars evenwel langszij, waarna Emond de kansen op de zege liet liggen. Zo eindigde een intense Clasico op een 3-3-gelijkspel.

Trebel keerde vanavond voor het eerst terug naar Standard als een speler van Anderlecht. Maar in tegenstelling tot Defour drie jaar geleden, werd de roodharige middenvelder niet getrakteerd op een wansmakelijk spandoek. Dat wil niet zeggen dat het vuur niet langer brandt in de hel van Sclessin. Vanhaezebrouck zei vooraf wel te houden van de sfeer in Luik, maar hoopte dat zijn troepen zich er niet door zouden laten doen.

Droomstart Standard

In eerste instantie leek die hoop ijdel te zijn. De lucht boven het stadion was na het traditionele Bengaals vuur nog maar net opgeklaard, of het thuispubliek mocht al een eerste keer vieren. Een hoekschop van Marin werd door Emond verlengd naar de tweede paal waar Sà simpel mocht binnentikken. Al wat paars en wit was op de tribune vreesde voor een lange zondagavond, maar Anderlecht toonde veerkracht en efficiëntie.

Tien minuten na het openingsdoelpunt liet Kums nog eens zien waarom hij bij Gent de draaischijf van de ploeg was. Met een splijtende pass stuurde hij Appiah de diepte in. De Fransman werd in het begin van het seizoen vaak op de korrel genomen omwille van zijn slechte voorzetten, maar dat is in 2018 verleden tijd. De verdediger bracht de bal perfect tot bij Hanni die bordjes weer in evenwicht bracht.

Tweede hoekschop, tweede goal

Het tempo ging na de gelijkmaker nog wat meer de hoogte in. Fai en Cop rolden de rechterflank van Anderlecht op, maar Emond kon niet afdrukken op de voorzet van zijn ploegmaats. De landskampioen lag onder en dat resulteerde opnieuw in een achterstand. De tweede goal was zowaar een kopie van de eerste.

Dit keer was het Mpoku die de bal verlengde, waarna Luyindama een wereldgoal uit zijn sloffen toverde. De Congolese brok graniet bewees met een prachtige omhaal dat hij ook heel wat gevoel in zijn voeten heeft. Sclessin ontplofte en Anderlecht leek klaar voor de slachtbank, maar dat was buiten Sofiane Hanni gerekend.

Hattrick Hanni

Nadat Sels een vrije trap van Mpoku uit zijn doel had geranseld, kwam Anderlecht onverwacht op gelijke hoogte. Saief plukte een botsende bal uit de lucht en stuurde Hanni het laantje in. De Algerijn hield Laifis af en schoof vervolgens perfect naast doelman Ochoa. Die trof bij beide doelpunten niet echt schuld, maar zou vlak voor rust wel gruwelijk de fout ingaan.

De Mexicaan kwam veel te wild uit op een te korte terugspeelbal van Laifis, waarop Hanni fluks reageerde en een zuivere hattrick achter zijn naam kreeg. Geheel tegen de gang van het spel in mochten de Brusselaars zo alsnog met een voorsprong de kleedkamers induiken. De landskampioen werkte af aan honderd procent en dat was alweer een poos geleden.

Emond verkwanselt karrenvracht aan kansen

De tweede helft mag volledig op het conto van Standard geschreven worden. Nadat een goal van Cimirot werd afgekeurd wegens buitenspel, kwamen de Luikenaars toch langszij via Luyindama. Dat gebeurde alweer op een hoekschop van Marin waarbij de verdediger goed opgesteld stond.

PHOTONEWS_10690805-157.jpg

| Renaud Emond kende geen geluk bij de afwerking.

Vervolgens kreeg Emond een karrenvracht aan kansen om zijn ploeg over de streep te trekken, maar de blonde aanvaller slaagde er maar niet in om te scoren. Zo eindigde de Clasico na een doelpuntenfestival op een 3-3-gelijkspel en daar mag vooral Anderlecht tevreden mee zijn.

De Brusselaars komen zo een puntje dichter op leider Club Brugge dat vanmiddag verloor bij Gent, maar hebben met een achterstand van twaalf punten wel nog heel wat werk voor de boeg.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, RSC Anderlecht, Standard

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni