Anderlecht in beroep tegen schorsing Wasilewski

© brusselnieuws.be
12/04/2012
Voetbalclub Anderlecht gaat in beroep tegen de straf opgelegd aan Marcin Wasilewski op 3 april 2012. Hij kreeg toen een effectieve straf van vier speeldagen voor een elleboogstoot tijdens een wedstrijd tegen Sint-Truiden. Paars-wit kan de Poolse verdediger daardoor zeker nog twee wedstrijden blijven opstellen in afwachting van de uitspraak.

De club onthoudt zich van commentaar.

Wasilewski deelde in de bewuste wedstrijd een elleboogstoot uit aan Peter Delorge. Die was een paar minuten bewusteloos en hield er een barst in de neus aan over. Anderlecht legde de speler al een boete op.

Bovenop de vier speeldagen kreeg de Poolse verdediger ook nog twee speeldagen voorwaardelijk. Die worden effectief als hij nog eens een rode kaart pakt.

Wasilewski kwam dit weekeinde ook in het nieuws toe hij werd aangehouden door de Duitse politie na een nachtje uit met zijn kompaan uit de Poolse nationale ploeg Slawomir Peszko. De twee zouden na afloop van de wedstrijd Keulen- Bremen een aanvaring hebben gehad met een taxichauffeur. De Poolse trainer weert Pesko uit de Poolse selectie voor het Europees Kampioenschap. Wasilewski mag voorlopig blijven, tenzij alsnog zou blijken dat hij te veel gedronken had.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni