Nationaal Stadion 19

'Anderlecht betaalt 8,5 miljoen per jaar voor Eurostadion'

© brusselnieuws.be
28/02/2016

Voetbalclub Anderlecht gaat jaarlijks 8,5 miljoen euro huur betalen om in het Eurostadion op Parking C in Grimbergen te gaan spelen. Dat heeft manager Herman Van Holsbeeck gezegd.

In september vorig jaar trok Anderlecht nog de stekker uit de onderhandelingen over het Eurostadion, waarschijnlijk omdat de huurprijs te hoog lag. Eind oktober was er plots echter sprake van een akkoord, maar tot nu toe deden politici en het clubbestuur vaak geheimzinnig over de formele afspraken rond het Eurostadion. Zondag schiep Van Holsbeeck echter een beetje klaarheid in het televisieprogramma De zevende dag.

"Wij gaan jaarlijks 8,5 miljoen euro betalen om 40 matchen te mogen spelen", verklaarde de manager. "Dat is denk ik de hoogste huurprijs voor een stadion in heel Europa. Wij hebben niets te verbergen. We willen er gaan voetballen. Wij vragen alleen dat we maximaal rendement kunnen halen uit de zalen en business-seats op wedstrijddagen."

Het stadion moet klaar zijn voor het Europees kampioenschap voetbal in 2020. Daarvan zouden vier wedstrijden in Brussel worden afgewerkt, maar de stad beschikt nu niet over een stadion dat voldoet aan de steeds strenger wordende Uefa-normen.

De strakke timing en de omvang van het project deed her en der al vragen rijzen over de haalbaarheid. "Ik hoop dat het er komt", klinkt het bij Van Holsbeeck. "Wij hebben ingestemd om daar onder de juiste voorwaarden te gaan voetballen. Daar zullen we veel geld voor betalen. Brussel is de hoofdstad van Europa. Daar moet een stadion komen. Als iedereen zijn steentje bijdraagt, ga ik ervan uit dat het in orde komt."

Eurostadion

Het grootste voetbalstadion van het land, de grootste ondergrondse parking van Europa: superlatieven genoeg in de plannen voor een nationaal voetbalstadion op de site van Parking C. Maar wordt het stadion ooit gebouwd? Je leest er alles over in ons dossier.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Eurostadion

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni