Anderlecht boekt 2-0 zege tegen Moeskroen-Péruwelz

© Belga
02/11/2015

Anderlecht heeft zondag op de veertiende speeldag in de Jupiler Pro League Moeskroen-Péruwelz met 2-0 geklopt. De twee doelpunten kwamen op naam van Andy Najar. Paars-wit klimt zo over KV Oostende naar de tweede plaats en blijft in het spoor van leider AA Gent.

In het Constant Vanden Stockstadion deed Aksentijevic in de 13e minuut de Anderlecht-supporters opschrikken. De Serviër besloot nipt voorlangs. Zeven minuten later dreigden de bezoekers opnieuw. Na een hoekschop zoefde een botsend schot van Hubert nipt over de kooi van Proto. Anderlecht, zonder de geschorste Defour en de geblesseerde Praet, had moeite kansen te creëren.

Na de pauze probeerden de troepen van Besnik Hasi meer schwung in hun spel te krijgen. In de 51e minuut was het raak. Een verre uittrap van Proto werd door Ezekiel verlengd en belandde via een Moeskroen-speler bij Najar. Die trapte het leer in de linkerbenedenhoek voorbij Vagner.

Moeskroen-Péruwelz bleef echter voor gevaar zorgen. Na een snelle uitbraak kwam Maciel oog in oog te staan met Proto. De Anderlecht-doelman voorkwam de 1-1. Paars-wit stelde daar een laag afstandsschot van Tielemans tegenover. Daarna volgde nog een poging van Conte, die door Vagner over werd getikt. Voor de Henegouwers trapte Markovic een opgelegde kans nipt naast, aan de overkant slaagde de ingevallen Suarez er tot twee keer toe niet in de 2-0 op het scorebord te zetten. Dat lukte Najar wel. In de blessuretijd maakte hij zijn tweede van de avond.

In de stand is Anderlecht tweede met 29 punten. Het volgt op één punt van koploper AA Gent, dat zaterdag met 0-2 ging winnen bij OH Leuven. KV Oostende, dat 1-1 gelijkspeelde bij Charleroi, is derde met 28 punten. Eerder op de dag was Sint-Truiden met 1-0 te sterk voor Standard. Zulte Waregem en Kortrijk sluiten de speeldag om 20u af in het Regenboogstadion.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni