| Hij kan het wel. Een doelpunt maken. Francis Amuzu maakte de 3-0.

Anderlecht boekt eindelijk nog eens vlotte zege tegen Charleroi

MV
19/01/2021

Op de vooruitgeschoven 25e speeldag in 1A heeft Anderlecht toch nog eens kunnen winnen. Nmecha en Vlap scoorden in de eerste helft elk via een strafschop. In de tweede helft had RSCA voldoende kansen om een forfaitscore op het bord te zetten, maar het bleef bij een goaltje extra via Amuzu.

De thuisploeg drukte vanaf het begin Charleroi weg. Kansen waren er vooral voor Vlap, maar ook voor Mukairu en Amuzu, beide wingers zaten meteen goed in de match.

Vooral Mukairu liet zijn bewakers sterretjes zien. Hij sneed een paar keer op zijn typische manier vanop links naar binnen, dat leverde na 22 minuten een strafschop op. En dat is een koud kunstje voor Nmecha, zijn elfde van het seizoen ging vlotjes voorbij Pennetau.

Feilloze Vlap

Tien minuten later wees scheidsrechter Van Driessche opnieuw naar de stip in het voordeel van Paars-wit. Al was de handsbal van Charleroi-verdediger Desolleil wel een heel goedkope aanleiding.

Nmecha gunde Vlap de strafschop en de Nederlander schoot hem ook feilloos binnen.

MARIO_STROEYKENS

| De zestienjarige Stroeykens mocht voor de tweede keer invallen.

Anderlecht trok zijn dominatie door in de tweede helft, deze keer met minder doelgevaar. Miazga kon bijna nog de bal in doel verwerken, maar meer viel er niet te noteren.

Koele Amuzu

Het was trouwens wachten tot een dik kwartier voor tijd tot Charleroi eens echt kwam dreigen, Rezai knalde naast. Anderlecht dreigde iets te weinig, Charleroi was te onmachtig. Maar plots gebeurde toch het ondenkbare: een goal van Francis Amuzu.

Op de tegenaanval vond de ingevallen Dimata de spurtende flankspeler en die werkte koeltjes af. 3-0 zowaar.

De zestienjarige Mario Stroeykens mocht voor de tweede keer dit seizoen invallen en Kompany zag dat het goed was. De komende twee wedstrijden zijn tegen Waasland-Beveren en Moeskroen, met een 6 op 6 wordt RSCA een uitdager voor de top 4.