| Invaller Mario Stroeykens scoorde twee keer.

Anderlecht boekt tegen Mechelen nog eens een zege

09/10/2022

RSC Anderlecht heeft zondagnamiddag op de elfde speeldag in de Jupiler Pro League met 1-3 gewonnen op het veld van KV Mechelen. Dat werd tijd.

Vanwege de matige resultaten de voorbije weken hadden de Anderlecht-fans maatregelen aangekondigd en zij bleven de eerste twaalf minuten dan ook weg uit het uitvak. Ze waren net op tijd in het bezoekersvak aangekomen om Jordi Vanlerberghe van op de stip de 1-0 voorbij Hendrik Van Crombrugge te zien trappen, na een strafschopfout van Wesley Hoedt op diezelfde Vanlerberghe. De Nederlander duwde net iets te opvallend in de rug van onze landgenoot, waarna scheidsrechter Bram Van Driessche na het bekijken van de beelden de bal op de stip legde.

Hoedt mocht bij de pauze in de kleedkamer blijven voor Mario Stroeykens en dat bleek een gouden wissel te zijn. Met twee doelpunten (46. en 67.) trapte de amper achttienjarige jeugdinternational de bezoekers uit Brussel aan de leiding, enkele minuten later zette Fabio Silva de 1-3 eindstand op het scorebord.

Paars-wit knoopt zo weer aan met de zege, na eerdere thuisnederlagen tegen Charleroi (0-1) en West Ham United (0-1). De vijfde competitiezege van het seizoen loodst hen met zestien punten naar een voorlopige zevende plaats, op liefst veertien punten van leider Antwerp, dat eerder deze speeldag opende met een 2-0 thuiszege tegen STVV.

De verrassing van de speeldag viel zaterdag in Brugge te noteren, met landskampioen Club dat tussen alle Champions League-successen door met 0-2 verloor van promovendus Westerlo.

Ook AA Gent en Union, de twee andere Belgische ploegen die nog Europees in actie moeten komen, werken hun wedstrijd van speeldag 11 zondag af. De Buffalo's trekken met een 0 op 6 richting Eupen, vicekampioen Union ontvangt in de laatste wedstrijd van de speeldag Cercle Brugge om 21 uur. Ook zondag (18 uur) staat de Waalse klassieker tussen Charleroi en Standard op het programma.