| Felice Mazzu (archiefbeeld)

RSCA-coach Mazzu houdt 'positief gevoel' over ondanks verlies tegen West Ham

© Belga
07/10/2022

RSC Anderlecht weerde zich tegen West Ham, maar verloor donderdag met 0-1 op de derde speeldag van de Conference League. Anderlecht-coach Felice Mazzu hield toch een "positief gevoel" over aan de prestatie van zijn spelers.

"Uiteraard voel je na zo'n wedstrijd frustratie", vertelde Mazzu op een persconferentie. "Het was 75-80 minuten lang heel positief. We probeerden als staf een boodschap mee te geven die mijn spelers oppikten op het gebied van intensiteit, goesting, organisatie en agressie. Dit zijn aspecten van het spel waarin we proberen te verbeteren. Vandaag hebben we laten zien dat we daartoe in staat zijn."

West Ham scoorde tien minuten nadat Gianluca Scamacca (doelpunt), Lucas Paqueta (assist) en Declan Rice allemaal tegelijk invielen. "We maken een grote fout als team, niet individueel, bij het doelpunt", zei Mazzu. "Alles wat we 70 minuten lang deden - naar voren verdedigen, agressief zijn - deden we niet bij het doelpunt dat we slikten. Er waren een aantal fouten. We hebben er vandaag niet veel gemaakt."

West Ham diept in de stand zijn voorsprong uit en telt negen punten, vijf meer dan Anderlecht. Maar Mazzu wil niet toegeven dat de Hammers niet meer bij te halen zijn. "Als je ons spel ziet, verdienen we het niet om te verliezen, we verdienen minstens een punt. Het is duidelijk dat zij de grote favorieten zijn voor de eerste plaats. Maar het is aan ons om punten te pakken tegen de andere twee teams."

Anderlecht blijft tweede voor Silkeborg (3 punten) en FCSB (1).

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni