Razgrad, Bulgarije, 16 februari 2023: Brian Riemer, trainer van RSC Anderlecht, vlak na de met 1-0 verloren UEFA Europa Conferencewedstrijd tegen Ludogorets.

Anderlecht doet slechte zaak tegen Ludogorets met 1-0 verlies

© Belga
16/02/2023

RSC Anderlecht heeft donderdagavond tegen het Bulgaarse Ludogorets een slechte zaak gedaan in de heenmatch van de zestiende finales (tussenronde) van de Conference League door met 1-0 te verliezen.

Paars-wit begon bijzonder slap aan de partij in de Huvepharma Arena in Razgrad. Igor Thiago werd eerst nog twee keer afgevlagd door de lijnrechter toen hij door de buitenspelval glipte, maar kende in de negende minuut meer succes toen hij een voorzet van aanvoerder Kiril Despodov tegen de touwen kopte. Op het halfuur stak Anderlecht de neus aan het venster via Yari Verschaeren, wiens knal naast strandde. In de blessuretijd van de eerste helft zag Anders Dreyer na een subtiele doorsteekpass van Michael Murillo de gelijkmaker uiteenspatten op de paal.

Na de pauze slaagden de Brusselaars er ondanks duidelijk veldoverwicht niet in om een gelijkspel uit de brand te slepen. Bart Verbruggen hield Despodov randje buitenspel met een puike redding van een tweede treffer met nog een kwartwedstrijd te gaan. Aan de overzijde geraakte wisselspeler Benito Raman in de slotminuten niet voorbij zijn voormalig ploegmaat Sergio Padt.

Volgende week donderdag staat om 18u45 de return op het programma in het Lotto Park.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni