| Benito Raman en Yari Verschaeren

Anderlecht vanavond vol aan de bak in Europa

© Belga
23/02/2023

Anderlecht en AA Gent staan donderdag allebei voor een lastige opgave in hun jacht op een ticket voor de achtste finales van de Conference League. Beide teams moeten in eigen huis een 1-0 nederlaag uit de heenwedstrijd ophalen.

Anderlecht ging onderuit op het veld van het Bulgaarse Ludogorets. Paars-wit had overwicht maar was onmondig voor doel. Dat zal donderdag (18u45) voor eigen publiek in het Lotto Park beter moeten als de Brusselaars bij de laatste zestien willen geraken. Coach Brian Riemer is alvast op zijn hoede voor de Bulgaarse counter en wil zijn team gecontroleerd laten aanvallen. "Verwacht zeker geen kamikazeplan", liet de Deen woensdag verstaan.

Ook AA Gent leed een nipte nederlaag, op bezoek bij Qarabag in Azerbeidzjan. De Buffalo's krijgen donderdagavond (21 uur) in de Ghelamco Arena de kans om de scheve situatie recht te trekken. Ook voor de Europese coëfficiënt zijn de punten welkom. Vorige week kwamen er drie Belgische teams in actie, maar naast Anderlecht en Gent verloor ook Club Brugge in de Champions League, waardoor er geen enkel punt gesprokkeld werd.

AA Gent tankte zondag in de competitie alvast vertrouwen door met 2-0 te winnen van OHL. Anderlecht bleef in Kortrijk steken op 2-2. Ludogorets kon wel winnen, met 2-1 van Slavia Sofia. Qarabag ging met 0-1 winnen bij FK Zira. In de Europa League staan Manchester United en FC Barcelona donderdagavond voor de tweede keer in een week tegenover elkaar. Het heenduel in Camp Nou afgelopen week eindigde op 2-2. Een van beide grootmachten haalt de achtste finales niet.

Jérémy Doku en Arthur Theate moeten thuis met Rennes een 2-1 nederlaag tegen Shakhtar Donetsk ophalen. Philippe Clement ontvangt met zijn Monaco Bayer Leverkusen en heeft na een 2-3 zege uit de heenwedstrijd goeie papieren in handen om de laatste zestien te halen. PSV kan in de return tegen Sevilla niet rekenen op aanwinst Thorgan Hazard, out met een spierblessure. De Nederlanders verloren in Spanje met 3-0 en staan in Eindhoven voor een aartsmoeilijke opdracht.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni