Anderlecht en Brussels kopje onder in de Kempen

© brusselnieuws.be
20/02/2011
Sporting Anderlecht heeft zich niet kunnen herpakken na de Europese nederlaag tegen Ajax. Zondagavond verloor het in de nationale competitie met 2-0 bij Westerlo. In tweede klasse verloor FC Brussels met 5-2 in Turnhout.

Anderlecht speelde een bleke partij en creëerde nauwelijks kansen. De thuisploeg daarentegen groeide in de wedstrijd. Na rust opende Iakovenko de score via een strafschop. Het antwoord van paars-wit bleef uit en even later kon Dekelver de score verdubbelen. 2-0 was meteen ook de eindstand. Anderlecht moet nu Genk naast zich dulden bovenin de rangschikking.

In tweede klasse kon FC Brussels de winst van vorige week niet bevestigen. De club van trainer Michel De Wolf ging met 5-2 onderuit bij Turnhout. De Molenbekenaren staan nog altijd op een degradatieplaats.

In derde klasse B is er niet gescoord in de match tussen Namen en White Star Woluwe. White Star deelt nu de eerste plaats met Virton. Union klimt naar de derde plaats na winst tegen Bertrix (1-0). Zaventem speelde 1-1 gelijk tegen URS Centre en staat negende. Diegem verloor van Bocholt met 1-0 en staat tiende.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni