Anderlecht Futsal speelt dit weekend galamatch tegen Benfica in nieuwe zaal in Roosdaal

© Belga
30/08/2022

Komende zaterdag 3 september speelt de futsalploeg van RSCA Anderlecht een galamatch tegen SL Benfica, achtvoudig futsalkampioen in Portugal. Het wordt de eerste grote wedstrijd van RSCA Futsal, die dit seizoen een samenwerking is aangegaan met het voormalige FP Halle-Gooik. De galamatch vindt plaats in een nieuwe zaal in Roosdaal (Vlaams-Brabant), de eerste zaal in België die speciaal voor futsal is ingericht.

Eind maart van dit jaar kondigde de futsalclub Halle-Gooik aan dat het zou fusioneren met Anderlecht. De ploeg werd opgericht in 2004 en is de laatste jaren de absolute top in het zaalvoetbal. "Anderlecht is bij ons komen aankloppen om samen te werken", zegt algemeen manager Lieven Baert. "Dan krijg je de grootste veldvoetbalploeg en de grootste futsalploeg samen. Daar zagen we wel mogelijke win-wins: wij kunnen gebruikmaken van de omkadering van een professionele ploeg en Anderlecht heeft meteen een sterke ploeg."

Een van de eerste verwezenlijkingen van het nieuwe team is de bouw van een nieuwe zaal. De zaal, die in Roosdaal in het Belleheide Center ligt op 15 kilometer van het Lotto Park van Anderlecht, telt 1.200 zitjes en is speciaal voor futsal ingericht. Er ligt een nieuwe parketvloer met enkel de lijnen voor zaalvoetbal. In andere sporthallen zijn vaak gekleurde lijnen van andere sporten te zien, wat voor tv-matchen voor verwarring kan zorgen.

Momenteel wordt nog de laatste hand gelegd aan de loges en aan de brasserie, maar het veld is wel al helemaal speelklaar. Het volledige gebouw zou in het voorjaar van volgend jaar klaar moeten zijn.

Deze vrijdag staat de eerste competitiematch op het programma voor RSCA Futsal. Zaterdag komt SL Benfica op bezoek in het Belleheide Center voor de galamatch.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni