© rsca.be

Anderlecht gaat samenwerken met BX Brussels

© brusselnieuws.be
12/04/2013
Sporting Anderlecht zal BX Brussels, de nieuwe club van Vincent Kompany bijstaan. Paars-wit zal de jeugddagen van BX in goede banen leiden. Tegelijk lanceerde Kompany de uitdagingzijn om BX op Twitter populairder te maken dan zijn ex-club.

Anderlecht juicht het project van Kompany toe. "Als club zijn we trots dat een icoon van het Europees voetbal zijn schouders zet onder dit positief project", zegt Herman Van Holsbeeck in een persbericht. "Bovendien is Vincent Kompany een zoon van Royal Sporting Club Anderlecht. Toen zijn vader Pierre Kompany en Junior Ngalula, ook al een oud-speler van de club, ons kwamen opzoeken, hebben we geen seconde geaarzeld. De kruisbestuiving tussen de twee stedelijke voetbalverenigingen zal ongetwijfeld een groot aantal jongeren helpen zinvol met hun leven om te gaan."

Concreet stelt paars-wit zijn infrastructuur in Neerpede ter beschikking voor de eerste jeugddag van BX. Alle Brusselse voetballertjes tussen 6 en 12 jaar zijn er welkom om kennis te maken met de nieuwe club. "RSCA zal het evenement samen met BX Brussels organiseren en in goede banen leiden", klinkt het. "Beide clubs zullen, op een later tijdstip, een nieuwe dag organiseren in hartje Brussel."

Anderlecht telt ongeveer vijfhonderd jeugdspelers waarvan de meerderheid afkomstig is uit de hoofdstad. "Dagelijks worden de trainers en opleiders van RSC Anderlecht geconfronteerd met de culturele en sociale diversiteit eigen aan de hoofdstad. Die expertise zal Anderlecht delen met de beheerders van BX Brussels."

Uitdaging op Twitter
Op Twitter stelde Vincent Kompany ondertussen een opmerkelijke uitdaging. Hij wil van BX Brussels de Belgische club met de meeste volgers maken. Momenteel hebben Anderlecht en Club Brugge er iets meer dan 22.000. BX zit na een dag al bijna aan 5.000.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni